Náš výlet do New Yorku a Washingtonu 2018 – část I.

Jelikož věčně nevím, co mám koupit Áďovi k narozeninám (pochopte – co potřebuje, to si v průběhu roku koupí 🙂 ), tak řeším dárky většinou nějakým výletem/ letenkami. Tak tomu bylo i minulý rok, kdy jsem koupila letenky do New Yorku.

V létě jsem totiž zaznamenala zvýhodněné letenky s American Airlines (klikněte pro více informací a této letecké společnosti, naše zkušenosti)- odlet z Franfurtu s přestupem v Charlotte cca za 7 tisíc/osoba. Takovou akci jsem přeci nemohla nechat být, zvlášť když se tam chtěl Adam podívat.

Samozřejmě tomu předcházelo pár povinností, které bylo potřeba udělat zavčas – zarezervovat hotely, udělat ESTU, zajistit dopravu mezi New Yorkem a Washingtonem a táááák dále.

A tak se stalo, že jsme si 26.11.2019 sbalili kufry a vydali jsme se autem směrem k Frankfurtu, kde jsme přespali v IMotelu. Druhý den ráno jsme se posunuly cca o 20 km na západ na letiště. Dali jsme si kafe na letiště (Áďovo ranní rituál), prošli jsme všemi kontrolami a šup do letadla.

Let do Charlotte trval něco okolo 9 hodin (asi jsme letěli po větru, protože jsme přiletěli skoro o hodinu dříve, než bylo v plánu). Po cestě jsme dostali několik jídel a musím říct, že ve srovnání třeba s Lufhansou ( let do Atlanty 2019) bylo American Airlines lepší. Dostali jsme totiž hlavní jídlo (Kuřecí maso s bramborovou kaší a fazolkami, krekr, salát, dresing, sladké a pečivo s taveňákem – ani jsme to všechno nemohli sníst a to jsme jedlíci), zmrzlinu, preclíky a slané plněné koláčky.

Jelikož to bylo první letiště v Americe, které jsme navštivili, museli jsme projít bezpočnostní a imigrační kontrolou. Díky tomu, že Charlotte není zase tak velké letiště a v době příletu jsme asi přilétli jako jediné letadlo z destinací mimo USA, kontrola proběhla docela rychle a hladce. Pokud budete si budete chtít více informací o ESTĚ a imigrační kontrole, kouknětě na náš další článek.

Zhruba za 20 minut jsme byli hotovi a mohli jsme se vrhnout na procházení letiště. Jelikož jsme vyrazili jen s batohem na zádech, nemuseli jsme si ani počkat na zavazadla a znovu je nechat odbavit….. Měli jsme totiž asi 3 hodiny čas (když jsem letenky kupovala, raději jsme nám nechala větší čas na přestup, jelikož mě někteří známí varovali, že si na Imigračním musíme vystát pěknou frontu…).

Nemohli jsme minout Starbucks, kde jsme chvilku poseděli a dali si kafíčko (moje oblíbené karamelové frappučíno). Poté jsme se vydali kouknout po letišti. Překvapilo mě, že na letišti měli umělou zahrádku pro čtyřnohé kamarády.

Když se blížil čas odletu do New Yorku, dali jsme si sváču v podobě malýho hambáčku z Chic-fil-a a pomalu jsme se přesouvali ke gatu.

Když se čas nachýlil, nastoupili jsme do letadla a cca za 2 hodiny jsme byli v New York na letišti J.F.Kennedyho. Zmožení cestou jsme se vydali ke stanici Airtrain – městská doprava, která nás dopravila na Jamaica Station. Odtud jsme se přměstským vlakem dostali přímo do srdce Manhattonu – Pennylvania station (32 street).

Hurá jsme tady…… teď už jen najít náš hotel a jít se vyspat, protože hned druhý den jsme jeli autobusem do Washingtonu. O tom čtěte zde….

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek