Nadýchané rychlé lívance

Jelikož právě začala jahodová sezóna, musím sem přidat recept na nadýchané lívance.

Co potřebujete ?

  • hladká mouka – 2 hrnky
  • prášek do pečiva – 2 čajové lžičky
  • vlažné mléko – 2 hrnky
  • vajíčka – 2 ks
  • máslo – 1/4 až 1/2 hrnku (můžete nahradit olejem)

Postup

Mouku prosejemea přidáme prášek do pečiva. Mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky a rozehřáté máslo a zamícháme. Bílky si vyšleháme v tuhý sníh. Směs mléka, vajíček a másla pomalu přilijeme k mouce a šleháme metlou, aby se nám nevytvořily pucky. Do takto vytvořeného těsta pomalu přimícháváme vyšlehaný sníh.

Těsto nalijeme na pánvičku a smažíme pomalu dozlatova. Můžete vytvořit malé lívanečky nebo těsto nalít do malé pánvičky a vytvořit tak větší lívanec.

Lívance poté podáváme s tím, na co máte chuť. Lze pokapat javorovým nebo jiným sirupem, nebo si udělat jahodový rozvar či jen rozšťouchané jahody.

Příspěvek vytvořen 64

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek